tisdag 19 april 2011

Premiär

Bip! Bip! klockan ringer 05:00 och det är måndag morgon. Trots det går det relativt lätt att kliva upp. Det måste vara förväntningarna inför årets första riktiga fisketur som väntar efter att man gjort rätt för sig. Arbetsdagen genomlids med tankar om fint väder, gott kaffe, trevligt sällskap och välmatade regnbågar i den varma kvällssolen. Allt slår in, förutom regnbågarna.

Sjöarna har precis börjat bli isfria häromkring. Så fiskesuget är såklart på topp, så vi tog vårt pick och pack och stack till en lätttillgänglig regnbågssjö efter jobbet. Vädret var strålande men någon direkt action blev det aldrig. Det mest spännande som hände var när en orm kravlade sig ner i vattnet en bit från våra fötter och simmade bort och kröp upp i gräset där min ryggsäck stod. Tyvärr fick vi inget kort på den eftersom vi inte hade kameran beredd, möjligen kan vi lägga upp ett senare om ormen utan att fråga om lov beslutade sig för att flytta in i min ryggsäck.

Fiskelyckan var som sagt lika med 0, trots att vi fjäskade ordentligt för regnbågarna och serverade power bait, spinnare och skeddrag i olika färger och storlekar, ja till och med några jiggar visades upp. Men tydligen föll inget av detta de kräsna regnbågarna i smaken denna dag. I ärlighetens namn var inte resultatet inte helt förvånade. Men till helgen blir det båtpremiär och då hoppas vi på att gäddorna och abborrarna är mer samarbetsvilliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar