lördag 23 april 2011

Första turen i båt.

Idag var det så äntligen dags att sjösätta båten och ta sig en tur på ett av våra hemmavatten. När vi gled iväg från bryggan var väl inte förhoppningarna på topp direkt eftersom vattnet var bra mycket högre än normalt såhär direkt efter isen släppt. Det skulle snart visa sig att våra farhågor stämde ganska bra då det var otroligt svårfiskat idag.

Kalle kämpade på vid årorna och tog oss förbi det som var kvar av den gamla vassen och in till den översvämmade åkern. Tänkte att vi kanske kunde lura upp någon gädda där men det var lite mer gräs än vad vi trott och det gick inge vidare att kasta ens med ytbeten. Såg ett par virvlar efter gäddor när vi rodde igenom bara En hel del grodor också så de gäddor som var där inne kanske redan hade ätit sig mätta redan.

Ungefär tio minuter efter vi kämpat oss ut från den översvämmade åkern lyckades Kalle i alla fall med bedriften att få turens enda fisk. Den var då inte stor men det räknas ju trots allt! Den högg på en blåvit ABU wobbler och verkade vara ganska pigg trots allt. Fick givetvis simma tillbaka såfort krokarna avlägsnats.


Efter det hände inte mycket. Vi fortsätte skifta beten och frestade gäddorna med bland annat fina tailbaits, spinnerbaits och spinnflugor men inget hjälpte. Får väl sammanfatta det som en riktigt misslyckad tur vad fisket gäller men vi hade i alla fall fint väder på senare delen av turen när solen började kika fram. Och kaffe samt kanelgifflar gör en aldrig besviken, det går liksom inte att misslyckas med den kombinationen.

Min HR390 är ju definitivt i minsta laget när man vill fiska tre stycken men har man bara småbåtar till sitt förfogande är det inte mycket att göra åt saken, man kan ju inte lämna en fiskebroder på bryggan direkt!
Det gäller nu bara att ta nya tag och ladda batterierna till nästa gång. Förhoppningsvis blir det en tur redan på Söndag.

Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar