söndag 22 maj 2011

PB gädda i blåsten

Idag vart det en blåsig tur på bredsjön. Fisket började rekord bra då jag fick ett personbästa på gädda inom 10 minuter. Vi har vetat ett tag att papegoj-färgade vobblers funkar väldigt bra i sjön. Så jag köpte en papegoj-färgad Westins jätte shallow runner för ett tag sen. Den behövde inte många minuter i vattnet för att leverera mitt livs största gädda hittils. Vi hade precis lämnat bryggan och rodde drag in i en vik som vi hoppades kunna leverera fisk. Det blåste ganska kraftigt i samma riktning som vi körde. När vi passerat förbi en utbuktnad i vassen small det till. Ett stumt mothugg fick mig att i ärlighetens namn att för en sekund tro att det var en stock, men sen kom det klassiska gunget. Efter en ganska händelsefattig drillning visade sig gäddan vid båten. Sen drog den igen ett par gånger och bjöd då upp till ordentlig kamp. Men vi fick upp den i båten relativt snabbt, krokade av, vägde den, fota och satte tillbaka den i vattnet. Gäddan var i alla fall rätt trött efter fighten och de tog runt 2-3 minuter innan den kändes sig manad att simma ner i djupet igen. Gäddan vägde 5,55 kg, tyvärr var vi så snabba att sätta tillbaka den att vi glömde mäta hur lång den var.


Fisketuren fortsatte relativt bra och vi fångade 5 st gäddor till under dagen. Den näst största uppskattade vi vägde runt 3 kg. Tyvärr lyckades den med ett ryck när jag försökte föra in handen under gällocket och stack sin väg. Så det blir varken bild eller vikt på den. Att papegoj-färgade beten är en killer i bredsjön visade verkligen dagens fiske då samtliga gäddor utom en togs på vobblers av denna färg. Två stycken på Westins jätte och tre på Zalt. Den sista gäddan togs på en grön och svart Bomber 17A.

3 kommentarer:

 1. Feghandsken på bilden användes INTE vid gälgreppet. Blev framtagen mest utifall.
  Viktigt att poängtera :)

  SvaraRadera
 2. Tur att syster köper presentkort på affärer somhar så bra vobbler att sälja att man slår personbästa...hehe det var ju planerat med köpet..
  /magdalena

  SvaraRadera
 3. grattis till fin fisk!
  MVH micke

  SvaraRadera