onsdag 18 maj 2011

After work fiske

En klassisk after work öl är inte fel men det är inget som kan mäta sig med ett after work fiske! Idag styrde Team Skatbo kosan mot Storsjön med låga förhoppningar om ett lyckat fiske. Dagen slutade dock med en hyfsad fångst som landade på 5 gäddor och 3 abborrar, och 3 missade hugg.Planen för dagen var att fiska av en intressant vik. Första gäddan fångades redan på väg in i viken, vilket lovade gott inför fortsättningen. Strategin var att fiska den högra sidan inifrån och ut, för att sedan fiska av den motsatta sidan in igen. Första ankringen visade sig vara dagen hotspot då vi tog två abborrar och en gädda relativt tidigt. En ny ankring och en kaffepaus senare så ökade fångsten med två mindre gäddor. Medicinen för dagen verkade vara jigg eftersom samtliga fiskar, förutom den första gäddan, togs på Relax jiggar av olika storlekar.

Efter den godkända starten hade vi en tung period utan hugg, trots att vi ankrade upp vid ett antal av vad vi ansåg vara intressanta platser.
Vi besluta oss därför för att fiska av den motsatta sidan. Förflyttningen gav dock bleka resultat då fiskelyckan fortsatte lysa med sin frånvaro. Vid de första stoppen var en tappad gädda vi båtkanten det närmaste vi kom.


Vad gör man i sådana här situationer, när inget verkar fungera? Jo, det är då man får plocka fram de tunga essen ur rockärmen. Sebbe visade då att han är mannen som kan tala med fiskar och lyckades med sin fiskfångande retorik att fånga dagens två sista fiskar. Den första var en abborre som han använde någon sorts omvänd psykologi för att lura till hugg. Sebbe började prata om att huggperioden vi hade i början måste vara över och baam så högg abborren sekunden efter. Den andra fisken, som var en gädda, fångades med hjälp av en hypnos liknande teknik. Sebbe var övertygad om att en fisk till skulle fångas innan vi lämnade viken. När vi sedan var på väg ut ur viken uttalade han den utlösande formeln, " Nu vill jag ha fisk" och i samma sekund satt mothugget.

Vi provade sedan lyckan vid ett par vassruggar på väg tillbaka till bilen, men ingen av dessa platser gav resultat. I en förflyttning inträffade dock ett hugg av vad som tros var dagens största fisk. Mothugget satt tyvärr inte och fisken lämnade striden som segrare.

Efter dagens godkända fångst skruvas förväntningarna upp något inför kommande fisketurer. Planen är att hinna med två rundor till helgen. vi får hoppas att vädergudarna vill samma sak, annars får vi försöka att i alla fall ta oss ut en gång innan veckan är slut.

2 kommentarer:

  1. Otroligt så satans avundsjuk man blir på era historier när man sitter i betongen fiskekåt som Sig Hansen i lågsäsong...

    SvaraRadera
  2. Den bångstyrige brodern Edgar feels your pain. Men snart är det semestertider och härligt popperfiske på grundet :)

    SvaraRadera