lördag 7 maj 2011

Gäddorna börjar vakna till liv.

Var ut en sväng på Bredsjön idag igen och det märks att dom börjar bli klara med leken nu äntligen. Dagens facit blev fyra gäddor så det var helt OK, men var ute runt fyra timmar så riktigt lyckat var det ju inte. Första och dagens minsta gädda högg på min nyinköpta Soft 4Play i färgen "Dirty Roach". Det är den största i serien med sina 19cm och 68gram, köpte ready to fish varianten så det sitter en trekrok på den från fabrik. Hade fiskat av hela vassruggen med både nya Svartzonker McMio och min nya Bomber 17A men dom ignorerades helt så det var roligt att se att det stod en tjurig liten gädda där i alla fall.

Åkte till en vik och började nöta med McMio utan resultat förutom en missad gädda, missade mothugget. Körde en del med Bomber där också fast det blev inget hugg, men en skaplig gädda på runt 2kg följde med till båten. Drog vidare och rodde drag längs vassen med Bombern och det resulterade i två gäddor ganska snabbt, största vägde väl kanske 1,5 så inga jättar direkt.

Avslutade dagen med att kasta lite med ZamZtail papegoj vid vassen nära bryggan och fick då ett riktigt våldsamt hugg med en rolig fight som följd men vikten på den vara också bara runt 1,5kg.

Det var väl en helt OK fisketur i alla fall. Fint väder och några fiskar, man kan inte begära så mycket mer. Kaffet och kanelgifflarna gjorde väl sitt till också haha. Blev bara bild på första och minsta gäddan då ministativet glömdes hemma idag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar