lördag 28 maj 2011

Kung Kalle visar var skåpet ska stå.

Klockan ringer klockan sex och regnet smattrar mot fönstret, men när det vankas fiske kommer man upp ur sängen utan problem. Hämtar upp Kalle vid sju och börjar åka mot Bredsjön. I bilen snackar vi lite om vädret och om att man jämt hör om hur det ska vara så mycket bättre fiske när det är skitväder ute. Vi konstaterar att om det ligger någon sanning i det så kommer det bli en bra dag på sjön.

Kommer ut på sjön och börjar ro drag åt samma håll där Daniel fick sin fina gädda sist. Kommer ganska snabbt fram till stället men våra wobblers lämnas orörda. Ankrar några hundra meter bort och börjar kasta vid ett område med stenbotten men det går segt till en början. Men så fort Kalle sätter på sin nyinköpta Soft 4Play 13 i färgen Firetiger med tillhörande Lipscull börjar det hända saker. På kort tid plockar han ett par gäddor medan jag inte har så mycket som en kontakt på mina grejer. Blir lite kaffe med ett par gifflar för att försöka komma på nå bra taktik men slutar bara med att jag apar efter Kalle och kör med en Soft 4Play i samma färg och storlek. Dock med en viktig skillnad, jag har ju ingen Lipscull och det skulle visa sig helt avgörande. Medan Kalle plockar ett par gäddor till på sin är jag fortfarande fisklös och börjar redan fast det är tidigt på dagen tänka hemska tankar om att bli FF.

Vi börjar dra oss till andra ändan på sjön och vid nästa ankring drar Kalle ganska snabbt gädda nummer fem. När den har fått simmat tillbaks kläcker karlfan ur sig att han har en till Lipscull och frågar om jag vill låna den, det var väl så dags då!? Men jag tog den väl ändå och började kasta och det tog inte många kast förrän jag kan landa en liten gädda. Tror Kalle drar ytterligare en gädda på samma ställe sen åker vi lite längre bort och börjar kasta mot en fin vass där vi såg ett rejält plask från en bit bort. Kalle byter till en wobbler från BromanOdell, jag tror den var grön- och guldfärgad, och får efter en kul fight upp en gädda på 3,47kg, en riktigt fin liten tjockis.

Vi fortsätter på samma ställe några minuter till men sen drar vi oss längre bort. Kalle plockar inte helt oväntat ett par smågäddor till på sin Lipscull. Har ett par hugg på min men dom släpper ganska tidigt. När vi fikat lite till så drar vi till ett nytt ställe. Ganska grunt med stora stenar som syns under ytan och botten är nog bara en meter under båten. Vassen har inte växt till sig än så det går alldeles utmärkt att köra ytbeten rakt genom de strån som finns. Jag sätter på en Super Spook och Kalle kör med den för oss gamla klassikern Frenzy Popper. Har ganska snart ett ruskigt roligt hugg på min Spook, en gädda kommer flygandes över betet som skjuten ur en kanon. Missar såklart men kommer tillbaka och hugger igen, hänger med ett par meter men släpper sen. Absolut ingen storlek så ingen förlust direkt.

Direkt efter jag bommat min gädda lägger Kalle ett kast rakt genom den utskjutande vassruggen med sin popper. Tar inte många ryck förrän den försvinner ner i gapet på vad som verkar vara en skaplig gädda, ganska försiktigt hugg ändå för att vara på just popper. Gäddan drar iväg en bit ut och bökar mot botten och Kalle säger något om att den nog är ganska fin. Dröjer bara några sekunder till innan han konstaterar att det nog säkert är PB, gamla ligger runt femman. Det är även här någonstans som han kommer ihåg att han inte har någon tafs på och han rabblar några ramsor och svordomar om hur han kunde vara så jävla dum. Jag är förstås inte sen att hålla med.

Han får in henne till båten gång på gång men så fort handen närmar sig för gälgreppet sticker hon iväg. Till sist verkar hon lite lugnare och när hon då kommer in till båten får det bära eller brista och Kalle tokbokar ett gälgrepp och drar upp henne i båten. Efter några glädjetjut tar vi några kort och plockar sen fram måttbandet och vågen. Vi tyckte det var onödigt att lägga ner gäddan bara för att få helt exakt mått utan jag mätte helt enkelt när Kalle höll i den och fastställde längden till 110 cm. Mycket medveten om att det kan skilja några centimeter när man mäter på detta sett kontra det helt korrekta med att lägga den ned på plant underlag men då inte fisken ska registreras eller något sånt tyckte vi det var skitsamma.

Efter måttbandet plockades bort fick jag inviga min gäddsäck och efter att den blöts snabbt i vattnet var det bara att lägga ner gäddan lite försiktigt och väga. Efter att gädda blivit vägd hängdes säcken på vågen direkt och så drogs den vikten från gäddans som då blev mycket respektabla 8,9kg. Hatten av!


Efter det hände det inte så mycket, jag lyckades få ännu en liten gädda på Spooken och hade ett par som missade den i huggen. Totalt blev det 12 gäddor och verklig dominans av Kalle idag, bara att hoppas på revansch snart!

2 kommentarer:

  1. Helt otroligt att du landa den på en Frenzy Popper och utan tafs. Men upp kom den så nu är det bara att börja jaga 10an!

    SvaraRadera
  2. Vilka killar !! (och vilka journalistämnen!)

    SvaraRadera