torsdag 4 augusti 2011

En hel del fiske, dåligt med uppdateringar.

Har varit riktigt dåligt med uppdateringar efter de senaste fisketurerna. Skyller på en blandning av dåliga fiskeresultat, kamerabrist samt ren och skär lathet. Men ska väl försöka skärpa oss.

Var ut med Daniel på Bredsjön idag på eftermiddagen. Skulle haft med oss Joel också men det krånglade till sig lite så vi hoppas få med oss honom ut på Lördag istället. Vi kom ut på sjön runt fyra och vädret var riktigt glassigt. ~25 grader och sol men med precis rätt mängd blåst så det inte kändes för varmt. Vi hade förhoppningar om ett par grova abborrar men några sådana fick inte syna insidan av båten denna dag. Daniel hade en fin som säkert var lite över halvkilot med till båten men efter ett dåligt ingripande med håven från min sida så slet den sig.  Lite senare hade jag också en skaplig bit på men även den kom undan med blotta förskräckelsen precis vid båtkanten.

Efter lite dragrodd ankrade vi upp vid en risvåle för att lura abborrarna men det var inte mycket som hände. Rätt som det är får jag ett rejält hugg på min Rattlin' Rap men den släpper efter ett tag. Fortsätter nöta på samma ställe och så smäller det på igen, denna gång är det lite mer rejäla ryckningar i spöt så börjar inse att det tyvärr är en gädda. Efter en bild och vägning fick hon simma vidare. Vikten på 2,2 kg är inget att skryta med men roligt att drilla på lättare utrustning helt klart. Efter det for vi runt kors och tvärs över sjön och plockade flera smågäddor men abborrarna ville då inte vara med. När vi drog oss tillbaka mot bryggan drog Daniel en gädda i samma storlek som min 2,2kg så vi funderar på om det nog inte var samma fisk. Tyvärr fotade vi dom från olika sidor så att jämföra fläckarna går ju ej. Tror vi fick 9 gäddor totalt i båten, 6 av dom tog på Rapala Rattlin' Rap, 2 på Clackin' Rap samt en på Westins Jätte i färgen papegoj.

Hoppas på lite bättre storlekar nästa gång. Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar