tisdag 16 augusti 2011

Bara smågäddor.

Har blivit några fiskepass de senaste dagarna. Tyvärr har dom alla gemensamt att det bara har varit småfisk som kommit upp. I Torsdags testade jag och Kalle en för oss ny sjö, nämligen Gäsen. Vi tyckte vi ankrade och fiskade av alla de bästa platserna men kammade noll vid varje ankring. De enda fiskarna som fångades klev på när vi rodde drag på måfå kors och tvärs över sjön. Vi lyckades även båda två med konststycket att kasta fast i träd från båt... Otroligt rutinerat men det var inga problem att få tillbaka betena iaf då de satt så pass långt ner.

Sen har vi två turer på Bredsjön också. En i Lördags med Kalle och en idag med Daniel. Den gemensamma nämnaren för de två är såklart att vi bara fått småfisk. I Lördags tror jag vi fick totalt 11 gäddor och det var nog inte mer än ett par som kom över kilot ens. Idag drog vi 8 gäddor och det var samma sak där, max två över kilot. En bonusborre på 0,33 var väl enda skapliga fisken idag. Hoppas verkligen på bättring snart. Jag har iaf köpt lite grejer så jag kan testa på flötestrolling efter storgäddorna. Det är bara betesfisken som saknas, funderar om man ska köra med något köpt deadbait som sill eller kanske makrill eller om man ska fixa sig en mörtstuga och köra på de stackarna som villar sig in där. Kan tro det är svårt att få några mörtar av storlek i dom bara, får se hur jag löser det hela.

4 kommentarer:

 1. Rikard Fjällman23 augusti 2011 11:05

  Prova agnnät
  MVH Fjällman

  SvaraRadera
 2. Självaste storbonden hittat till bloggen, nej nu jävlar :)
  Blir att läsa på lite om agnnät, tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Rikard Fjällman31 augusti 2011 12:39

  Agnnät kan vara jobbigt om man får många men man får alltid agnfisk. Tycker detta är en riktigt bra blogg, kul att följa Er när man själv aldrig hinner med att fiska. vart ligger bredsjön? har aldrig hört talas om den sjön= Hoppas att ni får en riktigt bra fiske höst.
  MVH Rikard "cowboy" Fjällman :)

  SvaraRadera
 4. Tackar, det uppskattas! Ja kan tro det är lite tight med tid nu, speciellt när du gått och blivit farsa och allt, grattis till det förresten :)
  Bredsjön är hittepå, det är sjön där farfar hade stugan. Gör man för mycket reklam kommer det nå snikna gubbjävlar och drar upp alla fina abborrar :D

  SvaraRadera