söndag 28 oktober 2012

Tre dagar på sjön...

...Är bättre än två i källaren, eller hur det gamla djungelordspråket nu lyder. Det har i vilket fall som helst varit helt sjukligt dåligt fiske. Vattenståndet i Bredsjön är dock ungefär en meter högre än normalt så kan väl försöka skylla lite på det. I torsdags var jag ute själv och lyckades på tre timmars fiske endast lura upp en liten babygädda på under kilot, riktigt jävligt. Igår var jag ute själv än en gång och lyckades i alla fall ta en skaplig borre på 0.83kg samt 40cm men de beryktade höstmadammerna höll sig på behörigt avstånd.

Men idag slapp jag äntligen sitta själv i båten när Daniel kom hem från Gävle för en snabbvisit. När jag gick upp imorse visade termometern på minus sju grader så man funderade lite på hur isläget vid bryggan skulle vara. När vi kom dit strax efter 10 var det dock helt lugnt och bara lite is metern närmast land. Kände mig försiktigt optimistisk inför dagen när vi gled ut från bryggan men inte hade man något för det inte.
Vi kör dragrodd både nära land, mitt på sjön och där emellan utan några som helst tecken på liv, ser inte ens några stim med betesfisk på ekolodet. 

Vi hinner fika både en och två gånger innan Daniel äntligen får hugg på sin Relax på 23 cm. Det var ju inte den största gäddan man sett men skönt med lite livstecken iaf. Vägde den aldrig men den var ganska fet så vi tippade vikten till runt två kilo. Efter det kör vi ett par repor över samma ställe men det verkade inte finnas några fler gäddor hemma. När vi kör mot något annat ställe tycker sig Daniel känna något i andra linändan och gör mothugg. Det blir dock ingen fast fisk utan det som händer är att linan går av inne bland spöringarna och så var den jiggen förpassad till de sälla jaktmarkerna. 

Efter ett tårdrypande farväl och lite varm soppa som Daniel fixat drar vi så vidare för att köra lite vasskant igen. Daniel kör nu med sin Svartzonker McTail som han tacklat med vit paddel och som plåster på såren för jiggen tillfaller så även nästa och därmed dagens sista fisk honom. Gäddan med relativt stort huvud på en ganska mager kropp väger in på 2.8 kg. Kudos till Lundgrens också som fixade ordern snabbt så han hade paddlarna innan fisket. Ordern packad och skickad på tjugo minuter, är nog bara Lundgrens som klarar av det! Efter gäddan drar vi ett par passager till över samma ställe men utan resultat. Nöter av en vasskant närmare bryggan innan vi ger upp och kan summera en riktigt seg dag på sjön. På nästan fem timmar drar "vi" alltså endast två fiskar, långt ifrån godkänt. Hoppas vattenståndet sjunker innan isarna lägger sig så man har lite större chans till lyckat fiske innan pissvintern kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar