söndag 18 november 2012

Båten upp, slut på det roliga.

Igår var det fiske med Daniel på Bredsjön. Jag började köra med en nyinköpt Squirrley Jake 9 i färgen Glitter Walleye längs vassen och det dröjde inte särskilt länge innan första fisken var i båten. Absolut ingen bjässe, en gädda runt 1,75 eller så men med nytt bete är det ju viktigt med fisk ganska snart så man får lite förtroende för det. Efter avkrokningen fortsätter vi på samma spår och nästan direkt får Daniel ett hugg på sin röda McTail med vit paddel och i mothugget går linan av. Vi kontrollerar spöringarna och upptäcker att en har blivit lite misshandlad och har därför en jäkligt vass kant som sticker upp. Daniel kör en tillfällig lagning med lite superlim och medan han håller på med det får jag upp ytterligare en liten gädda, denna gången på en röd Svartzonker Tail.

När Daniel är klar med sin lagning lägger han spöt åt sidan för att få torka lite och byter till haspelspöt som har en ny jigg från Orka, utan namn än så länge, på tafsen. Kastar in mot vassen och på första kastet lyckas han landa dagens minst gädda. Sen så händer det grejer. Vi tacklar om för att dra ut på djupet, jag med Westin och Daniel kör en 9" Relax. Precis när vi börjar hälla upp kaffet för att få lite varmt i oss under dragrodden så plaskar det till några meter från båten. Daniel kastar sin Relax ditåt och när han får upp den så sitter hans avkapade lina runt stingerkrokarna. Jag tar tag i linan och börjar dra och nästan direkt kommer en ilsken lite gädda runt kilot upp ur vattnet med Daniels McTail fortfarande fast i käften. Tur för Daniel som fick sin Mctail tillbaka men nog mest tur för gäddan som slapp simma runt med fanskapet i käften något mer.

Ute på djupet visar det sig dock vara heldött och vi ser inte till någon betesfisk på ekolodet ens så vi drar in till grundare vatten igen och fortsätter landa fler smågäddor. Tråkigt att inte få några skapliga gäddor utan bara smått, men kul att se Jake leverera i alla fall, tre gäddor på den totalt blev det.

Höstfisket kan väl sammanfattas som riktigt jävla skitdåligt men det är väl bara till att bryta ihop och komma igen! Vi ska köpa på oss lite utrustning för ismete och hoppas vi kan få någon skaplig gädda på den för oss nya metoden i vinter istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar