torsdag 9 augusti 2012

Nytt spö och rulle samt lite fiske.

Var ut med Kalle en sväng på Bredjön i tisdags och det var fan en riktigt dålig fisketur. Var lite blandat sol och moln så vi trodde väl det skulle bli ganska okay fiske men det kunde man ju gett sig fan på att det inte blev. Slutresultatet för fyra timmars slit var tre gäddor under kilot och några småborrar, tvivlar på att någon av dom klarade hektot ens. Så med det misslyckandet färskt i minnet var jag extra sugen på att ta mig ut en sväng efter jobbet idag. Någon sorts revansch skulle man väl kunna få.

Vädret var riktigt bra med sol och lite moln men det var nordanvind så lite skeptisk var jag trots allt när jag åkte ut. Började köra med popper vid grundet och i tredje kastat kastar sig en fisk över poppern med ett våldsamt plask. Det blir en ganska underhållande liten kamp innan jag får in den till båten och kan ta tumgreppet på en skaplig abborre. Väger och mäter den till 0.75 kg och 37 cm innan jag tar någon bild och släpper tillbaka den ner i sitt rätta element igen. Med en sån fin start fick man nu upp förväntningarna rejält inför resten av eftermiddagen och kvällen men det blev inte så jäkla bra trots allt. Körde vidare ett tag vid grundet men utan någon mer kontakt på popper och inte heller på dropshot eller crankbait så var det bara att dra upp ankaret och åka vidare.


Testade en risvåle utan framgång så åkte till nästa och där var det i alla fall lite bättre. Får ganska snabbt ett skapligt hugg alldeles inne vid båten av en abborre som visade sig väga 0,41 kg och inte långt därefter ännu en godkänd på runt tre hekto. Första tog på nyinköpta FKP-Gear Viblure som verkar vara en riktig killer på just abborre. Har bara haft det någon vecka men har hunnit få en jäkla massa borrar på det, största på 0,61 förra veckan så inga jättar än så länge men det kommer nog snart hoppas jag. Efter dessa två skapliga och ett helt gäng mindre fiskar byter jag ställe och får en hel del abborre där med men bara smått. Får ett rejält hugg vid nästa ankring och bjuds på en kul fight med en gädda runt 2kg så det är inte bara abborrarna som tycker om Viblure, tur man körde med surflon till tafsen :) Körde runt på några ställen till men det var bara småborrarna som ville vara med och leka så jag drog mig mot bryggan. Väl där höll jag på att bli mördad av  miljarders mygg medan jag lastade ur båten, satans djur. Gör att man ser fram extra mycket mot det kalla höstfisket då myggen inte brukar vara särskilt stöddiga av sig.


Vad var det för nya prylar jag inhandlat då och varför gjorde jag det? Jo min Shimano Exage 1000 som jag haft till mitt lätta fiske har börjat lägga upp linan lite taskigt och till följd av det har man fått lite trassel ibland och är det något jag inte tål så är det grejer som inte fungerar som de ska. Så jag beställde mig en Shimano Rarenium 1000 från Angel Domäne. Beställde ju en Rarenium 2500 därifrån förra året och den har jag varit riktigt nöjd med och affären i sig är suverän med grymma priser och snabb frakt. Så både rulle och inköpsställe rekommenderas verkligen. Hittade dock ingen lina jag ville ha på deras webshop men de hade nya Berkley Nanofil ganska billigt så jag chansade och beställde lite sånt i diametern 0.12. Har bara varit ute och testat tre eller fyra gånger men än så länge har jag inga klagomål i alla fall. Kastar riktigt fint och bra kontakt med betet, men den är ju inte fullt lika hållbar som en flätlina i samma dimension men det var jag införstådd med när jag beställde. Ska jag hitta något negativt är det kanske att den låter lite mer när den går i ringarna på spöt och in på rullen. Har läst lite spridda åsikter om det, vissa tycker den är kanontyst medan andra har samma åsikt som jag så det kan säkert bero på spö och rulle också.

Köper man ny rulle så är det ju lite tråkigt att para ihop den med ett gammalt spö så jag köpte mig ett nytt sådant också. Förut hade jag SG Bushwhacker 10-30g och har väl varit ganska nöjd med det förutom att det känts lite för styvt för det lätta fisket jag använde det till. För några veckor sedan läste jag om FKP-Gear på Fisheco och blev intresserad redan då. Sen nu när jag var ute efter ett nytt spö började jag söka lite mer info om deras spö Draugen D4 men eftersom det är så pass nytt fanns det väldigt lite information att tillgå. Så jag drog iväg ett mail till FKP-Gear med lite frågor om spöt och fick ett långt och väldigt informativt svar från Fiskkonservatorn Himself. Kändes som detta kunde vara spöt för mig men eftersom det är så löjligt billigt var jag samtidigt lite skeptisk. Men jag intalade mig att det kan nog säkert vara bra ändå och gjorde en beställning. Passade även på att beställa ett par Viblure och så deras jiggar till dropshot. Piscari har jag beställt ifrån någon gång förut och de skötte sig lika bra denna gång, beställde på onsdagkväll och hade grejerna på fredagen så kan inte vara annat än nöjd.

Kombinationen med Rarenium 1000 och Draugen D4 är i alla fall helt suverän tycker jag. Passar helt perfekt till mitt lätta fiske med dropshot, jiggning, små ytbeten och crankbaits. Spöt är styvt nog för att klara dropshot och jiggning fint men har samtidigt riktigt fin aktion så det är skitkul att drilla även mindre fisk och tur är väl det för det har då inte blivit många storfiskar på sista tiden. Har ju som sagt bara haft grejerna någon vecka så kan ju inte tala för eventuellt slitage osv men blir det något sånt skriver jag det i framtiden. Än så länge får spö och rulle i alla fall 5 av 5 skatbon, satana så bra.


3 kommentarer:

 1. Hej,

  Kul att läsa! Jag har funderat på att skaffa nästan precis samma kombo fast Rarenium 2500. Tycker du 1000 passar bättre till spöt?

  Förresten, vet du vad det är för typ av öglor på spö? Jag kände på det häromdagen och fick intryck av att de är keramiska, vem jag blev inte klok på vilken typ eller fabrikat.

  Vänliga hälsningar // Erik

  SvaraRadera
 2. Hej Erik.

  Angående öglorna så är det en bra fråga och jag har då ingen aning tyvärr, men ska jag gissa skulle jag också säga keramiska men vågar mig inte på det direkt :)

  Storlek på rulle är nog en smaksak, för min del är 1000 riktigt bra då jag bara kör lättare fiske med den. Till min 2500 har jag ett Shimano Beastmaster 20-60 för lite större jiggar, lagom stora wobblers, spinnflugor osv.

  Inte mycket till svar men alltid något kanske :)

  Mvh \ Sebbe

  SvaraRadera
 3. Kamagra http://intimleksaker.com
  Sexleksaker http://intimleksaker.se
  Sex Toys http://sextoyonlinestore.com
  http://kamagra24seven.com
  https://kamagra.dk

  SvaraRadera