fredag 2 december 2011

Decemberfiske

Hela hösten har man gått och väntat  på vargavintern som alla experter har varnat om. Vem hade trott att man skulle kunna fiska i december, och inte från isen utan från båt? Dagen då båten åker upp börjar i alla fall närma sig, så det gäller att ta tillvara på den tiden som finns kvar. Vi planerade därför att hinna ut två dagar nu i helgen. Så efter att Sebbe hade dräglat klart på kudden efter nattskiftet så drog vi iväg till sjön. Vi var ganska övertygade om att dagen skulle bli seg. 3 hugg så får vi nog vara nöjda sa vi när vi lämnade bryggan. Mycket riktigt så fick vi nöta på ordentligt, för att få en varsin gädda.
Vi körde på några timmar och fiskade av väl utvalda platser utan resultat. Efter en strategisk förflyttning på några meter och ett betesbyte satt i alla fall första fisken. Jag satte på en soft 4-play och hugget kom som på beställning i första kastet. Det var ett väldigt försiktigt hugg så jag förväntade mig inte mycket till fight. Gäddan visade sig iallafall vara större än vad jag först trodde och stack iväg ordentligt vid båten. Troligen fick hon en sån där snilleblix som man i efter hand funderar hur man egentligen tänkte. Rakt ner under båten stack hon och passade på att ta en sväng om runt anakarlinan. Ja, där satt hon sen. Vi fick ta upp ankaret och efter lite krångel så låg hon i håven och vi kunde rädda henne från hennes egna dåliga omdöme. 4,1 kg vägde hon och längden glömde vi i sann Team Skatbo anda att mäta innan hon fick simma tillbaka ner i det kalla vattnet.

Vi firade dagens första fisk med en kopp kaffe och en bulle. Sebbe tog två i vanlig ordning. Stärkta av fångsten och framför allt kaffet fortsatte vi nöta på. I elfte timmen högg det tillslut på Sebbes Zam-tail. En gädda i två kilos klassen fick komma upp och vända ovanför ytan.

Fångstmässigt va dagen inge vidare men vi hade i alla fall ett trevligt höst/vinter väder med sol och nästintill vindstilla. Efter att solen gick ner vart det dock kallare och vi fick agera isbrytare på vägen tillbaka till bryggan. Det blir aningens svårfiskat när betet glider ovanpå isen.

Som jag skrev i början så planerar vi för en till sväng i helgen. Så forhoppningsvis kommer det en uppdatering till inom de närmsta dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar