onsdag 20 juni 2012

Lite dropshot.

Har inte fiskats så mycket på sistone, har blivit någon tur men utan några större fiskar. Idag blev det inte heller några finare fiskar men en minnesvärd dag trots allt. Tänkte jag skulle testa på dropshot så vid risvålarna där det normalt är vanliga jiggar som gäller kördes idag bara dropshot. Körde mest med nyinköpta Powerbait Dropshot Minnow och fick en hel del fisk. Inga stora abborrar direkt men de flesta låg runt 1-2hg så det var riktigt roligt på lätt utrustning. Fick även en gädda runt kilot trots att jiggen är så liten, tur jag körde med tunn tafs närmast kroken.

Det mest anmärkningsvärda var annars när jag kastat ut och fick napp nästan direkt, kände att det var en abborre på ungefär samma storlek som de tidigare. När jag tagit in halva linan så tar det tvärstopp och det börjar gunga tungt i spöt. Blir några sjuka rusningar och det är ruskigt roligt på de lätta grejerna jag kör med. När ekipaget kommer upp till ytan några meter från båten ser jag att det är en gädda på runt 5 kg som håller hårt om min stackars abborre. Den bjuder på ett par rejäla rusningar till innan den släpper taget om sin munsbit och drar vidare. Abborren verkar trots det ha klarat sig ganska bra, hade ett par jack på magen men efter att den fick vila upp sig lite i håven simmade den vidare utan problem.

Efter detta drama utspelat sig var jag tvungen att packa ihop och dra mot bryggan då mörka åskmoln börjat dyka upp ovanför sjön.Men det blir säkert några fisketurer till de närmsta dagarna så med lite tur tar vi väl något skapligt i alla fall, jinx jinx.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar