söndag 30 oktober 2011

Fiskehelg.

Igår var det fiske i Bredsjön med Daniel och Joel som stod på schemat. Vi möttes upp nere vid bryggan vid 10:30 och vädret var riktigt bra med cirka 5 grader och sol. Tre stycken i min HR390 hade blivit lite väl trångt så Joel och Daniel tog hyrbåten och så begav vi oss ut. Daniel drar ett par gäddor runt kilot nästan direkt medan jag och Joel går fisklösa första timmen. När vi ska förflytta oss till andra änden på sjön kör vi lite dragrodd och min Rattlin' Rap hinner inte vara i vattnet lång tid innan jag får första fisken för dagen. Blev lite förvånad när den kommer in till båten och jag ser att det är en fin abborre och inte en gäddsnipa som jag först trodde. Vägde och mätte den till 1,06kg respektive 41,5 cm innan den fick simma vidare.


Vi fortsätter nedåt och fiskar där ett par timmar innan vi blir tvungna att släppa av Joel vid bryggan för hemfärd. Helt otippat visar det sig att jeans och vindjacka inte är lämpliga kläder för höstfiske. Vem hade kunnat ana det? :) Jag och Daniel kämpar på ett tag till men utan något vidare resultat. Daniel landar ännu en mindre gädda innan vi ger oss för dagen. Slutresultatet 5 gäddor för Daniel, 1 gädda 1 abborre för mig samt sjöns kanske minsta gädda för Joel.

Idag var jag på plats på samma sjö fast denna gång med Kalle i båten. Vädret var betydligt gråare fast aningens varmare. Planen för dagen var att ta oss ända bort till sjöns västra del och på vägen dit drog vi en hel del smågäddor. När vi väl kommer längst bort är det dock helt dött fast vi fiskar på ställen som ser riktigt heta ut. På vägen hem när vi stryker vasskanten skördar vi viss framgång igen men än en gång bara smågäddor. Totalt blev det 13 gäddor, 8 för Kalle och 5 för mig. Alla Kalles tog på en gul-grön kopia av en Bomber 15A och de flesta av mina på en Svartzonker Mctail i färgen Tigergösen med en ilsket röd paddel. Bommat helt med McTailen de senaste turerna men idag när jag skiftade guldpaddeln mot den röda gav det resultat direkt.

Konstigaste gäddan för dagen tog jag på en Rattlin' Rap. Tungan stack fram på undersidan käken där den också verkade vara fastväxt så det är nog inte helt omöjligt att den råkat ut för en annan fiskare som inte tog det så lugnt vid avkrokningen. Funderade på att slå ihjäl den men då den inte såg undernärd ut och faktiskt tog mitt drag utan problem så verkar den klara sig bra så den fick simma vidare. Säkert säsongens sista tur för Kalle som lär tillbaka till huvudstaden och pusha pencils igen så kul för honom att han fick flest fiskar :)

1 kommentar:

  1. Generöst av dig ,nåja en abborre på över kilot är inte fy skam !!

    SvaraRadera