tisdag 10 september 2013

Abborre med fiskebloggare

Bättre sent än aldrig. I helgen vart det fiske med två riktiga storbloggare. Strax före klockan 6 mötte jag upp Andreas (Fiske i gemenskap) vid bryggan för lite fiske efter abborre. Med på dagens fiske skulle även Tommy Soumela (suomela) som anlände strax efter att vi lasta i båten. På schemat stod som sagt abborre och vi började vid några av Andreas hotspots med hopp om storborre. Fisket var dock riktigt trögt och endast några ströborrar lurades av våra jiggar. Till slut lyckades vi dock få lite utdelning när vi under en period landade ett antal fiskar runt halvkilot. Där efter dog sedan fisket av igen.

Efter lite övervägande valde vi att tillslut ge upp den dåvarande platsen och genomföra en längre förflyttning. Det visade sig vara draget för dagen då vi fick uppleva ett riktigt abborr-race. Tävlingen var igång och abborrar högg till höger och vänster. Tommy vann tävlingen på antal fiskar (kanske inte om Andreas för säga sitt) medan Andreas nog tog de större individerna. Själv lyckades jag sätta absolut flest jiggar i botten och vann solklart tävlingen på flest antal förlorade beten. 

Tyvärr kom inga större fiskar upp under dagen. Ett par ettriga gäddor skapade förhoppningar om kilosfiskar, tills de visade sina ilskna trynen i vattenytan.

Trots visst missnöje på storleken var det i alla fall en trevlig dag och det är alltid kul att lära känna nya fiskare. Ett tips är att följa både Andreas och Tommys fiske på deras egna bloggar. Trevliga killar som skriver mycket om sitt fiske.

Helt iskallt och utan utan att tveka har jag rakt av snott två bilder från fisket från Andreas blogg. Ps. skvallra inte så att jag får en plats i båten fler gånger ds.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar