fredag 31 maj 2013

Storsjön och en vända med Kalle.

För en vecka sedan var jag ute på Storsjön en sväng för andra gången i år. Första gången blev det endast en gädda och denna tur var inte så mycket bättre. Började bra med en abborre runt fyra hekto på första ankringen och sedan några mindre. Men sen fastnade man såklart i den obligatoriska storstocken och så var den jiggen borta. Körde på med några andra jiggar men inget verkade fungera så körde lite bonntrolling till nästa ställe. Där blankade jag helt och så även på stället efter det, och nästa, och nästa... Tror jag fiskade av olika områden under cirka fyra timmar innan jag bestämde mig för att dra hemåt. Ankrade en sista gång där jag tog abborrarna i början och fick ganska snabbt en till skaplig närmare halvkilot. Men sen dog det av igen och jag gav upp. Ingen vidare tur och Storsjön fortsätter att göra en besviken.

På Lördagen fick jag sms från Kalle som undrade om jag skulle fiska något. Han var hemma i Stockholm och hade blivit fiskesugen nå djävulskt. Jag hade egentligen inte tänkt fiska något mer den helgen eftersom det skulle blåsa som fan men man måste ju ställa upp för en teammember som behöver sin fiskefix. Så det blev bestämt att vi skulle dra ut mot eftermiddagen och Kalle satte sig i bilen med destination Norberg.
Vi kom väl ut på Bredsjön strax före fyra på eftermiddagen tror jag och det blåste fortfarande ganska friskt när vi ankrade upp vid första risvålen. Vi kör lite jiggar och VibLure och Kalle har ganska snart fisk på. Visar sig vara en gädda runt kilot som klippt hans jigg och efter lite meck med att få ut jiggen får den gå tillbaka. Efter det drar jag ett par borrar på dropshot som för ovanlighetens skull inte får gå tillbaka. Kalle är en abborrätare av rang så när han är med blir det ett par casualties i abborrleden, alla över 8 hekto får dock gå tillbaka.

Blir inte mer än ett par borrar vid vålen så vi drar oss vidare mot ett grund som brukar leverera storborrar på somrarna. Men dom verkar inte ha gått upp på dit än för nu var det ganska dött. Jag fick en på popper men annars var dom som bortblåsta. Vid nästa risvåle drar Kalle en till gädda och drar ifrån till 2-0. Men där någonstans vänder det och när vi ror drag över mitten en halvtimme senare står det 2-2 på gäddfronten när jag får ett riktigt karatehugg och jag tror jag har något större på. Men när den kommer in till båten är det bara skallen som är skaplig, resten av gäddan var en sorglig syn och den klarade sig inte ens över två kilo. Men den gäddan betydde 3-2 till mig och då blir man såhär glad för det är inte var dag man tar ledningen över Kalle inte.

Efter mittenrepan drar vi vidare mot ett vassutskott som alltid brukar leverera och i mitt första kast med RIP Shad från Storm sitter gädda nummer fyra. När jag krokat av och släppt tillbaka gäddan kastar jag ut till samma ställa och pang där sitter gädda nummer fem, Kalle svär där i fören och fortsätter nöta medan jag krokar av. Lägger sen mitt tredje kast på samma ställe och får hugg igen, dock sumpar jag mothugget och gäddan går segrande ur den striden. Skyller på vänstervevad jerkrulle då jag hade mina högervevade inne hos Rulldoktorn för lite service. Efter den femte landade gäddan dör det dock ut och trots att vi nöter på ett bra tag till går vi bet. Vi testar en gång till på grundet utan resultat och när vi är på väg hemåt kör jag lite dragrodd med jigg på ULspöt och lyckas få en skaplig abborre. Väl vid bryggan blir summan 5-2 till mig i gäddor och 5-3 när det gällde abborrarna. Bra skit helt enkelt, men man kan inte vara nöjd för länge nästa gång när pencilpushern tar med sitt A-game då ligger man illa till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar